EL TEU NADÓ PLORA CONSTANTMENT I JA NO SAPS QUÈ FER?

El plor d’un nadó desconsolat és sempre molt difícil de comprendre per a uns pares. En Nadons volem revelar algunes veritats i trencar amb mites sobre els nadons quan ploren i com hem de reaccionar a aquests plors.

A quants us ha passat que el vostre fill o filla plori, no té gana, ni son i us diguin: tranquils és normal que els bebès plorin?

Un recent nascut no ha de plorar sense cap motiu aparent, si és així és perquè alguna cosa li passa. Encara que vagin agafant pes i el seu creixement sigui normal, moltes vegades pot ser que per culpa de gasos, reflux gastresogàgic o irritació en el sistema nerviós el vostre bebè plori.

És important que busqueu ajuda, sigui al vostre pediatre o acudint a un fisioterapeuta o osteòpata pediàtric. És important fer una bona valoració al nadó per a diagnosticar la possible causa.

Sabies que amb la osteopatia pediàtrica podem ajudar-te a valorar per què plora el teu nadó?

Moltes vegades en funció de com hagi estat el part (durada, posició del bebè en el canal del part…) el vostre fill o filla pot haver sofert alguna alteració ja sigui física com nerviosa. Això pot desencadenar en un sistema nerviós irritat i ser així una explicació del plor descontrolat del teu bebè.

També, per motius d‘immaduresa el vostre bebè pot sofrir disquècia (dificultats per a fer caca), gasos (podent arribar a ser còlics del lactant) o reflux gastroesofàgic (pujada del contingut de l’estómac). Així doncs, un tractament ben enfocat de fisioteràpia i osteopatia infantil ajudarà a reduir les queixes del teu recent nascut.

T’han dit alguna vegada que deixis plorar al teu nadó fins que es cansi?

No deixis plorar al teu fill. La resposta de “ja se li passarà”, no és veritat. Al contrari, el fet de deixar plorar a un bebè, irrita encara més el seu sistema nerviós i plorarà constantment. Un recent nascut mai l’hem de deixar-lo plorar, és la seva manera d’expressar-se i ens vol dir alguna cosa. Per això hem d’atendre les seves necessitats, encara que al principi sigui dur.

La necessitat d’estar en contacte amb tu, mamà i papà és molt important per al seu desenvolupament. Pensa que el teu bebè ha estat 40 setmanes aproximadament en el teu interior, on estava protegit, abrigat i sense gravetat, surant dins del líquid amniòtic. En sortir es troba en un lloc nou, desconegut i sense aquest contacte constant que li oferia l’úter.

Aquest és el principal motiu pel qual els nounats necessiten sentir la vostra calor, estar en contacte amb tu, pell amb pell. No pateixis per si s’acostuma i després no voldrà dormir en el seu llit, passats uns mesos canviarà, s’adaptarà al món exterior i veuràs com a poc a poc acceptarà el seu llit, el carro… però aquests primers dies necessita els teus braços.

Des de Nadons Fisioteràpia us aconsellem, ajudem i acompanyem en tots aquests problemes que poden aparèixer en el teu nadó i que fan que estigui plorant constantment.