Presentació

QUÈ ÉS NADONS FISIOTERÀPIA?

Nadons, neix de la necessitat de cuidar als infants i donar solució als seus problemes de salut. Fent partícips a les famílies informant-les i resolent els dubtes que puguin sorgir en el creixement dels seus fills/es.

Nadons fisioteràpia i osteopatia, és una espai on a través de la fisioteràpia i osteopatia pediàtrica abordarem els problemes que poden aparèixer en els nens/es. Ens podeu trobar a Terrassa, Sant Feliu de Llobregat o a si preferiu no sortir de casa venim al vostre Domicili.

FISIOTERÀPIA I OSTEOPATIA PEDIÀTRICA

Com ens pot ajudar la fisioteràpia i osteopatia pediàtrica?

La fisioteràpia i osteopatia infantil tracta als nadons des del naixement. Segons el part i la seva duració, ja sigui un part vaginal (degut a la posició del bebè dins l’úter), cesària o un part instrumentalitzat (utilització de fòrceps o ventosa) els nadons poden tenir problemes per adaptar-se als canvis o poden patir lesions que hauran de ser tractades per prevenir problemes en el futur.

És per això, que no només a Nadons tractem complicacions que poden aparèixer en els més petits/es sinó que ajudem a prevenir problemes en el desenvolupament.

A Nadons Fisioteràpia i Osteopatia infantil podem intervenir en els primers dies de vida, ja sigui ajudant a aconseguir que s’agafin bé al pit, problemes en la succió, si apareixen còlics del lactant, reflux gastroesofàgic, torticolis congènites o dificultats en girar bé el cap i en conseqüència deformitats cranials (plagiocefàlia).

La fisioteràpia pediàtrica i osteopatia infantil és clau en aquests tipus de problemes que es poden presentar en el naixement. La seva finalitat és alliberar tensions que s’han produït en el bebè durant el part i reequilibrar les lesions o disfuncions que han pogut patir.

Quan s’hauria d’anar a un fisioterapeuta i osteòpata infantil?

Tots els nadons haurien de rebre una primera visita de fisioteràpia i osteopatia pediàtrica de forma preventiva per controlar possibles problemes. Quan es tracten les disfuncions de forma precoç tenen molts bons resultats.

Es recomana la primera visita als 15 dies de vida, fins els sis mesos tenim més facilitat per resoldre qualsevol lesió o deformitat, sobretot del crani que hagi pogut sorgir.

Durant el creixement dels nens/es poden aparèixer disfuncions o enlentiments en el seu desenvolupament que, a través de la fisioteràpia i osteopatia infantil podrem ajudar.

Facilitar, estimular els moviments dels nens/es i ensenyar a les famílies com treballar a casa ens ajudarà a prevenir possibles complicacions que poden aparèixer. És important una bona atenció precoç.

FISIOTERÀPIA I OSTEOPATIA RESPIRATÒRIA 

Què puc fer si el meu bebè / nadó té problemes respiratoris com ara una bronquitis, bronquiolitis o pneumònia?

A través de la fisioteràpia i osteopatia respiratòria podem ajudar als més petits amb bronquitis repetitives, bronquiolitis o pneumònies, entre d’altres problemes respiratoris. Com a tots els pacients se’ls hi farà una primera visita amb la família i el nen/a per conèixer com ha sigut l’embaràs, el part i els primers dies de vida. 

Realitzarem una primera exploració al nadó i el tractament manual més adequat.

La fisioteràpia i osteopatia respiratòria pediàtrica té com objectiu  millorar la manera de respirar, eliminar les secrecions (mocs), disminuir la fatiga i augmentar la capacitat pulmonar. Això farà que descansin i mengin millor, en conseqüència les famílies també.

En que consisteix el tractament?

En funció de l’edat del nen/a el tractament variarà, però l’objectiu principal es ensenyar a respirar correctament i eliminar els mocs.

Si són nadons/ bebès el tractament serà passiu utilitzant tècniques no invasives, durant la sessió el nen/a podrà jugar alhora que se li realitza el tractament. Ensenyem a les famílies com fer una bona neteja nasal en funció de l’edat del seu fill/a.

Quan els nens/es són més col·laboradors ensenyarem tècniques perquè aprenguin a bufar i sonar-se, realitzarem jocs de manera activa. Serà de vital importància la participació de la família, durant la sessió podreu aprendre recursos per fer a casa i com actuar quan comencen a aparèixer els mocs.

FISIOTERÀPIA NEUROLÒGICA INFANTIL

La fisioteràpia neurològica infantil s’encarrega dels nadons prematurs i recent nascuts amb algun tipus de risc neurològic, d’infants amb dany cerebral adquirit o congènit o trastorns neurològics. 

Ajuda a tots aquells nens/es que tinguin una alteració en el seu moviment, perquè tinguin un adequat desenvolupament motor i puguin aconseguir la màxima independència funcional.

L’objectiu de la fisioteràpia neurològica infantil va encaminat a ensenyar els patrons de moviment i postures pròpies del desenvolupament. Habilitats motores que encara no han assolit però que hauran de practicar.

Els nens/es, al trobar-se en una fase de desenvolupament i maduració neurològica serà clau el tractament precoç, perquè aquesta maduració òptima. 

Cal tenir en compte que cada nen/a té un ritme evolutiu diferent i cal respectar-lo en tot moment. Treballem en equip amb les famílies i els diferents professionals que envolten el nen/a. Indicarem pautes i exercicis perquè les famílies puguin ser partícips de l’evolució del seu fill/a.

Com ajudar als bebès /nadons durant el seu desenvolupament motor?

Podem ajudar amb problemes de motricitat, ja sigui perquè hi hagut un part prematur o un trastorn neurològic (Paràlisis cerebral (PC), Paràlisis braquial obstètrica (PBO), síndrome de Down o enfermetats rares, entre d’altres.

Quan no segueixen un desenvolupament motor normal o us preocupa quan no han assolit els objectiu motrius segons l’edat. Quan no gategen o ho fan de manera incorrecta podem evitar  que es desenvolupin problemes posturals en el futur.L’objectiu a Nadons Fisioteràpia i Osteopatia és que el vostre fill/a millori i que les famílies us sentiu orientades i confieu en els professionals que us envolten. Us fem partícips del tractament dels vostres fills/es i us donarem eines per ajudar i prevenir futures complicacions.