Fisioteràpia i Osteopatia Pediàtrica

Com ens pot ajudar la fisioteràpia i osteopatia pediàtrica?

La fisioteràpia i osteopatia infantil tracta als nadons des del naixement. Segons el part i la seva duració, ja sigui un part vaginal (per culpa de la posició del bebè dins l’úter), cesària o un part instrumentalitzat (utilització de fòrceps o ventosa) els nadons poden tenir problemes per adaptar-se als canvis o poden patir lesions que hauran de ser tractades per prevenir problemes en el futur.

 És per això, que no només tractem complicacions que poden aparèixer en els més petits/es sinó que ajudem a prevenir problemes en el desenvolupament.

 Podem intervenir en els primers dies de vida, ja sigui ajudant a aconseguir que s’agafin bé al pit, problemes en la succió, si apareixen còlics del lactant, reflux gastroesofàgic, torticolis congènita o dificultats en girar bé el cap i en conseqüència deformitats cranials (plagiocefàlia).

 La fisioteràpia pediàtrica i osteopatia infantil és clau en aquests tipus de problemes que es poden presentar en el naixement. La seva finalitat és alliberar tensions que s’han produït en el bebè durant el part i reequilibrar les lesions o disfuncions que han pogut patir.

Quan s’hauria d’anar a un fisioterapeuta i osteòpata infantil?

Tots els nadons haurien de rebre una primera visita de fisioteràpia i osteopatia pediàtrica de forma preventiva per controlar possibles problemes. Quan es tracten les disfuncions de forma precoç tenen molts bons resultats.

Es recomana la primera visita als 15 dies després de néixer, fins als sis mesos tenim més facilitat per resoldre qualsevol lesió o deformitat, sobretot del crani que hagi pogut sorgir.

 Durant el creixement dels nens/es poden aparèixer disfuncions o alentiments en el seu desenvolupament que, a través de la fisioteràpia i osteopatia infantil podrem ajudar.

 Facilitar, estimular els moviments dels nens/es i ensenyar a les famílies com treballar a casa ens ajudarà a prevenir possibles complicacions que poden aparèixer. És important una bona atenció precoç.

A Nadons Fisioteràpia i Osteopatia pediàtrica podem ajudar al vostre nadó.

Desde Terrassa o Sant Feliu de Llobregat. Si ho preferiu oferim servei a Domicili.

Què podem fer pels més petits/es? 

Problemes en el desenvolupament

Retard motor, estimulació i atenció precoç, prevenció, educació a les famílies.

Problemes digestius

Còlic del lactant, RGE (reflux gastroesofàgic), estrenyiment.

Problemes amb lactància materna

Dificultats per agafar-se al pit.

Deformitats cranials

Plagiocefàlia, braquicefàlia.

Problemes traumatològics:

Torticolis congènita, displàsia de maluc, peu bot, escoliosis, problemes musculars (contractures), fractures.